Česko - Švédsko 2:4

24.04.2011 19:42

Česko - Švédsko 2:4

Branky a nahrávky: 9. Krajíček (M. Michálek, Vampola), 12. Jágr (Červenka, K. Rachůnek) - 7. Fernholm (Berglund, Pääjärvi-Svensson), 21. Thörnberg (Gunnarson, Pääjärvi-Svensson), 34. Eriksson (Backlund), 52. Nilsson (Eriksson). Rozhodčí: Karabanov, Ravodin (oba Rus.) - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:1. Diváci: 7200 (vyprodáno).

Sestavy:

Česká republika: Štěpánek - K. Rachůnek, Nakládal, Němec, Čáslava, Martínek, Krajíček, Ševc, Mojžíš - Jágr, Červenka, Průcha - Voráček, Koukal, Klepiš - Havlát, Vampola, Michálek - M. Růžička, Vrána, Vondrka - Novotný. Trenéři: Alois Hadamczik a Josef Paleček.

Švédsko: Ersberg - Petrasek, Gunnarsson, Rundblad, S. Kronwall, Erixon, Grossman, Ekholm, Fernholm - Pääjärvi-Svensson, Berglund, Thörnberg - Nilsson, Sjögren, Eriksson - Axelsson, Backlund, Tedenby - Silfverberg, Wallin, Ericsson. Trenér: Pär Marts.

Do zápasu mohli Češi nastoupit už s relativním klidem, protože už měli jisté vítězství na Českých hokejových hrách. Po výhrách nad Finskem a Ruskem je tedy čekal souboj se Švédy, který se odehrál v neděli 24. dubna. Prvním překvapením byl Jaromír Jágr, který se objevil na ledě, i když se předpokládalo, že bude odpočívat a tento zápas vynechá. Poprvé se do brány postavil Jakub Štěpánek, který bude mít na MS úlohy brankářské dvojky. Ale Štěpánek předvedl své kvality a stal se hráčem zápasu týmu České republiky. Češi od 7. minuty prohrávali, ale vzápětí se jim podařilo srovnat a o chvíli později skóre otočit. Prosadil se nejdříve Krajíček a poté Jágr. Bohužel toto bylo od českých kanonýrů vše. Švédové zápas otočili a po 60. minutách na světelné tabuli viselo skóre 2:4.