Česko - Rusko 6:3

24.04.2011 18:45

Česko - Rusko 6:3

Branky a nahrávky: 20. Martínek (Jágr, Červenka), 25. Martínek (Jágr), 25. Červenka (Jágr, Průcha), 35. Voráček (Marek), 51. Novotný (Voráček), 54. Jágr (Červenka) - 23. Tarasenko (Gorovikov), 30. Morozov (I. Nikulin, Kajgorodov), 53. Grebeškov. Rozhodčí: Lärking, Persson (oba Švéd.) - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 7:8. Využití: 3:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 7200 (vyprodáno).

Sestavy:

Česká republika: Pavelec - K. Rachůnek, Škoula, Němec, Čáslava, Martínek, Krajíček, Nakládal, Mojžíš - Jágr, Červenka, Průcha - Voráček, Marek, Rolinek - Klepiš, Vampola, Vondrka - M. Růžička, Novotný, Hubáček. Trenéři: Alois Hadamczik a Josef Paleček.

Rusko: Košečkin - I. Nikulin, Bělov, Aťušov, Birjukov, Kornějev, Grebeškov, Rylov, Jemelin - Morozov, Kajgorodov, Zaripov - Afinogenov, Těreščenko, Arťuchin - Tarasenko, Gorovikov, Paršin - Žarkov, Burmistrov, Dadonov. Trenér: Vjačeslav Bykov.

Brněnské Rondo se znovu připravilo na zápas českých hráčů a tentokrát to bylo proti výběru Ruska. V sobotu 23. dubna se na ledě objevili hráči, kteří se znají z KHL. V tomto zápase se nejvíce ukázal Jaromír Jágr, který hrál jako za mlada. V zápase si připsal tři asistence a svůj večer završil jedním gólem. Další jméno, které bylo po zápase oslavováno bylo Radek Martínek, který se prosadil minutu před koncem první třetiny a kanonádu začal. Mimo jiné on byl na ledě u všech českých gólů a v reprezentaci se prosadil po desíti letech. Rusové vyrovnali, ale Martínek znovu vypálil a ani tentokrát se nemýlil. Gól padl v přesilovce 5 na 3. I přesilovka 5 na 4 byla využita. Po třetí asistenci Jágra se trefil Červenka. V tomto zápase Češi napravili svoji přesilovkovou reputaci a využili tři situace, kdy měli na ledě více hráčů. Rusům se podařilo snížit, ale díky zákrokům Pavelce už nevyrovnali. Skóre naopak navýšil nejdříve Voráček a poté i Novotný, který se prosadil při vlastním oslabení. Stav zápasu dostal konečnou podobu po gólech Grebeškova a Jágra.